Welke weerstandsband is geschikt voor jou?

Welke weerstandsband is geschikt voor jou?

Hoewel weerstandsbanden geen nieuw fenomeen zijn is er nog vaak onduidelijkheid over. Het is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen waardoor natuurlijk iedere fervente sporter er een wil aanschaffen! Maar het is ook logisch dat als je nog nooit van een weerstandsbands hebt gehoord of gewoonweg nooit een hebt gebruikt dat het nogal lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. De banden zijn er namelijk is diverse maten, lengtes en kleuren. De truc is om van tevoren goed uit te zoeken wat voor oefeningen je ermee wilt gaan doen en hoeveel weerstand je hierbij wilt gebruiken. Je kunt met de band namelijk niet alleen oefeningen verzwaren, maar ook verlichten.

 Verschillende soorten weerstandsbanden

Het is goed om te weten dat de kleuren van de banden ook de weerstand aangeven. De hoeveelheid weerstand kan per merk verschillen, maar wel is het zo dat de kleuren over het algemeen bij de meeste merken overeenkomen van licht naar zwaar. Het begint met de gele band die extra licht is. Deze wordt vaak gebruikt bij een warming-up. Ben je een beginner of doe je oefeningen met een lage inspanning? Dan is de gele band daar uitermate geschikt voor! Hierna komt de rode band. Dit is ook een vrij lichte band die geschikt is om te gebruiken bij een warming-up. Deze band maakt oefeningen niet alleen iets zwaarder, maar is ook te gebruiken om oefeningen te verlichten. Daarom is het geschikt voor beginners én gevorderden De zwarte band is door iedereen vrij gemakkelijk te gebruiken. Het heeft een medium weerstand waarbij je oefeningen zwaarder kunt maken of als je ondersteuning nodig hebt. De zwaarste band is vaak de groene band. Omdat deze band de meeste weerstand biedt is het niet verstandig om hem te gebruiken voor een warming-up. Deze weerstandsband is handig te gebruiken voor beginners die oefeningen willen verlichten, denk hierbij bijvoorbeeld aan pull-ups, maar het is ook geschikt voor gevorderden die hun oefeningen willen verzwaren.

Jouw work-out start met sterke weerstandsbanden

Bestel nu jouw weerstandsbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De weerstandsbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete weerstandsbanden set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze weerstandsbanden te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle weerstandsbanden in onze shop!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd