Weerstandsbanden workouts die je gewoon thuis kunt doen

Weerstandsbanden workouts die je gewoon thuis kunt doen

Door COVID19, oftewel Corona is het een lange tijd zo geweest dat men geen toegang had tot de sportschool. Hierdoor zijn mensen thuis of in de buitenlucht gaan trainen. Helaas is het wel zo dat je niet vaak zware gewichten thuis hebt liggen en de aanschaf hiervan ook erg duur kan zijn. Wat is hier dan een goede oplossing voor? Weerstandsbanden!

Weerstandsbanden thuis gebruiken

Veel mensen vragen zich af of het eigenlijk wel nut heeft om thuis met weerstandsbanden te trainen. Wij kunnen je vertellen dat dit zeker wel nut heeft! De banden zijn niet alleen een goed alternatief voor gewichten, maar zijn ook bewezen effectief. Door de lage prijs is de drempel voor aanschaf voor de meeste mensen ook wat lager. We adviseren je dan ook om het echt een keer thuis uit te proberen, zodat je kunt voelen wat het effect van de band is op jouw spieren.

Weerstandsbanden kopen; waar moet je op letten?

Het eerste wat je eerst voor jezelf moet uitzoeken is wat je met de weerstandsbanden wilt bereiken. Wanneer je dit weet kun je namelijk een elastiek kiezen met het juiste niveau weerstand. Weet je niet zeker voor welk niveau je moet gaan? Dan kun je het beste voor een iets lichtere gaan, want deze kun je natuurlijk extra lang uitrekken waardoor je meer weerstand creëert. Ga je voor een sterkere band, dan kun je deze helaas niet minder sterk maken en kun je misschien een blessure oplopen.

Voordelen van weerstandsbanden 

Door een weerstandsband te gebruiken kun je het maximale uit een spiergroep halen. Dit is voor bijvoorbeeld de bovenbenen of bovenlichaam erg nuttig. Het maximale uit een spiergroep halen wordt ook wel een isolatieoefening genoemd en daar zijn de banden dus uitermate geschikt voor. Verder is het ook zo dat je thuis gewoon vaak geen ruimte hebt voor grote gewichten en met de weerstandsbanden heb je dit probleem natuurlijk niet. Je kunt ze overal opbergen! Én je kunt ze overal mee naartoe nemen. Dus besluit je een keer lekker in het park te trainen? Dan kun je ze makkelijk in je sporttas meenemen! Ook is het zo dat je je spieren minder belast dan bij het gebruik van zware gewichten. Hierdoor herstel je na een training sneller, waardoor je dus ook vaker kunt trainen. Een laatste voordeel is de mind-muscle connectie. Omdat je je spieren verder uitrekt neemt de weerstand ook toe en dat zorgt weer voor een toenemende krachtcurve. 

Nadelen van weerstandsbanden 

Voor veel serieuze lifters is het zo dat ze juist de zwaarte van een dumbbel willen voelen. Het is natuurlijk ook zo dat een dumbbel er een stuk stoerder uitziet dan zo een elastiekje. Bij gebruik van gewichten is het ook makkelijker te zien en bij te houden of je vooruitgang hebt geboekt. Voor de gevorderde sporter is het daarom ook moeilijker om aan de juiste trainingsprikkels te komen dan bij het trainen met een weerstandsband. Een zware sumo squat bijvoorbeeld kun je gewoonweg niet vervangen met elastieken. Het voordeel wat we eerder genoemd hebben dat elastieken zorgen voor minder spierschade betekent helaas ook dat de banden minder effectief zijn voor de spiergroei. De kans is dus niet heel groot dat je met weerstandsbanden enorme biceps zult kweken. Alhoewel, als je weerstandsbanden gebruikt om je Pull Ups te verbeteren kan dit juist wel weer leiden naar grotere biceps! Het grote nadeel is dan dus wel dat je je goed moet verdiepen in de soort trainingen en goed moet weten wat het doel is dat je voor ogen hebt.

Wat kost een weerstandsband?

Dure banden hoeven niet beter te zijn dan goedkope banden. In de praktijk is het vaak zo dat ze allemaal van ongeveer dezelfde kwaliteit zijn. Bij veelvuldig gebruiken slijten de banden, worden ze minder sterk en kunnen ze uitscheuren. Wel is het zo dat bij niet-professioneel gebruik dit punt niet snel bereikt zal worden. Er zijn tevens ook weerstandsbanden te koop met handvatten. Deze zijn iets duurder, maar fijn voor mensen die de sportschool en het gevoel dat daarbij hoort missen.

Jouw work-out start met sterke fitness elastieken

Bestel nu jouw fitnessbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De fitnessbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete fitness elastieken set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze fitness elastieken te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle fitness elastieken in onze shop!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd