Top 10 beste weerstandsband oefeningen

Top 10 beste weerstandsband oefeningen

Hieronder hebben we een aantal oefeningen voor je op een rij gezet. Misschien kun jij deze dan gebruiken en ervaren hoe het is om met een weerstandsband te sporten!

 1. Pull Ups
  De 'bread and butter' om je bovenlichaam te trainen met nadruk op de rug en biceps. Maak de weerstandsband vast aan de bar en plaats je voeten in de band om assisted pull ups te doen. Gebruik een lichtere weerstandsband als het je makkelijk afgaat en uiteindelijk kun je zonder weerstandsband pull ups uitvoeren. Wil je zwaarder? Maak dan een weerstandsband vast aan en zwaar object op de grond en hang de band aan je hielen. Je kunt hiervoor ook een speciaal weight-vest gebruiken.

  weerstandsband pull ups
 2. Push Ups
  De Push Up is ook een klassieke tijdloze oefening. Iedereen kent de Push Up maar als je ze vaak doet wordt je er snel heel goed in en worden ze te makkelijk. Dan wordt het doen van 50 Push Ups een makkie en moet je de weerstand ophogen. Dit kan makkelijk met een weerstandsband. Slinger een weerstandsband om je rug om de weerstand op te voeren:
  weerstandsband push ups
 3. Assisted Dips
  Dips zijn geweldige oefeningen voor grote triceps, schouders en borst. Voor mensen die nog niet zo sterk zijn in de armen kunnen dips nog te zwaar zijn en hier zijn weerstandsbanden je beste vriend. Klem de weerstandsband met je handen op de bars en steun met je knieën op de band. Zo kun je dips uitvoeren met de band als support voor je lichaamsgewicht.
  weerstandsband assisted dips
 4. Resisted Dips
  Ok, dus je wordt er al wat beter in en je hebt de band niet eens meer nodig om 20 reps uit te voeren? Dan is het tijd om de weerstand weer op te voeren met een weerstandsband. Klem de band met je handen op de bars maar slinger deze nu over je schouders om extra druk te krijgen op je dips.
  weerstandsband resisted dips
 5. Front Lever
  Nu een wat geavanceerdere oefening, een oefening die de meeste die dit lezen niet makkelijk afgaat. Een Front Lever betekent dat je je hele lichaam horizontaal en recht houd terwijl je aan de bar hangt. Het vergt enorme kracht in je core en je lats.

  Je kunt de oefening eerst uitvoeren met je benen gebogen en opbouwen naar een compleet horizontale positie maar je kunt dus ook gebruik maken van weerstandbanden om je lichaamsgewicht te verlagen.
  weerstandsband front lever
 6. Muscle Ups
  Muscle Ups is eigenlijk gewoon een Pull Up gevolgd door een dip. Klinkt makkelijk he? Nou dat is het dus absoluut niet! Je kan gelukkig wel een weerstandsband gebruiken om die extra boost te krijgen een complete muscle up uit te voeren. Dit werkt eigenlijk net zoals een assisted Pull Up.
  weerstandsband muscle ups
 7. One-Arm Push Ups
  Ook dit is een geavanceerde oefening. Het is een zware oefening die een ander soort kracht vereist om uit te voeren. Gelukkig kun je een weerstandsband gebruiken om de oefening makkelijker te maken.
  weerstandsband one arm push up
 8. One-Handed Pull Ups
  Pull Ups zijn zwaar genoeg toch? Wie is zo gek om het met 1 hand uit te voeren. Wij dus.. En dit is het mooie van trainen met weerstandsbanden. Er is altijd een manier om een oefening nog moeilijker te maken door de combinatie van een weerstandsband en je lichaamsgewicht.
  weerstandsband one hand pull up
 9. Planche
  Dit is echt een meesterlijke oefening, als je hem uiteindelijk kan ben je echt het mannetje. Zie het als een vliegende Push Up. Er zijn veel manieren om voor een Planche te trainen zoals het gebruiken van paralettes. Ook weerstandsbanden kunnen hierbij gewicht afnemen waardoor je lichaam kan wennen aan het uitvoeren van een Planche.

  weerstandsband planche
 10. Squats
  Bij deze oefening moet je met je voeten op je weerstandsband gaan staan. Trek het elastiek dan omhoog en doe je hoofd door de opening zodat het elastiek om je nek zit. Daarna duw je het elastiek met beide handen uit elkaar. Nu kun je een squat een beweging maken!

Jouw work-out start met sterke weerstandsbanden

Bestel nu jouw weerstandsbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De weerstandsbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete weerstandsbanden set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze weerstandsbanden te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle weerstandsbanden in onze shop!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd