Fitnessband kopen: waar let je op?

Fitnessband kopen: waar let je op?

Door de enorme populariteit van de weerstandsbanden is er ook enorm veel aanbod. Hierdoor kan het allemaal erg verwarrend zijn. Ga je bijvoorbeeld online op zoek naar nieuwe weerstandbanden? Dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel aanbieders en zoveel verschillende banden dat het soms voorkomt dat mensen niet overgaan tot aankoop, omdat ze gewoonweg niet weten welke banden voor hen het meest geschikt zijn. Het is niet meer zoals vroeger dat er één soort weerstandsband is. Tegenwoordig is het door de populariteit zo dat er weerstandsbanden op de markt zijn gebracht die voor specifieke doeleinden geschikt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld therapie banden, weerstandsbanden speciaal voor krachttraining of de booty bands. In deze blog kun je lezen waar je op moet letten als je weerstandbanden wilt aanschaffen.

Lengte en doel weerstandsband

Weerstandbanden zijn er in verschillende lengtes. Sommige banden zijn zo klein dat je er alleen armoefeningen mee kunt doen. Sommige banden zijn weer zo lang dat je er pull-ups mee kunt doen. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over wat je doel is, dus wat wil je precies doen met zo een weerstandsband. Zodra je dit weet kun je verder op zoek!

Materialen weerstandsband

Misschien is het je al opgevallen dat de meeste weerstandbanden gemaakt zijn van rubberachtig materiaal. Maar er zijn dus ook banden die gemaakt zijn van een elastische stof. Het soort materiaal dat gebruikt wordt heeft te maken met de hoeveelheid kracht die gebruikt gaat worden. Een booty band bijvoorbeeld moet extra stevig zijn, omdat je met je benen veel kracht gebruikt. En je wilt natuurlijk niet dat de band scheurt! Daarom is het hier ook verstand om eerst te kijken naar wat je doel is en wat je wilt bereiken. Zo weet je of je een extra sterke band nodig hebt of juist weer niet!

Weerstandsband met of zonder handgrepen

Wil je oefeningen doen die dumbbells nabootsen? Dan wil je natuurlijk een band met handvatten. Dan moet je alleen nog beslissen of je zachte handvatten nodig hebt of handvatten die goed grijpbaar zijn. Hiervoor moet je goed onderzoek doen naar de oefeningen die jij wilt gaan doen.

Prijs / kwaliteit weerstandsbanden

Er zijn aanbieders die één band aanbieden voor €25, maar wij kunnen je vertellen dat het echt niet nodig is om zoveel geld uit te geven aan één band. Daarom is het belangrijk dat je goed op de prijs let. Ga verder ook goed voor jezelf alles rustig na zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende aanbieders. 

Jouw work-out start met sterke weerstandsbanden

Bestel nu jouw weerstandsbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De weerstandsbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete weerstandsbanden set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze weerstandsbanden te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Bekijk hier een video van de beste weerstandsband oefeningen die je kunt uitvoeren met het fitness elastiek. 

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle weerstandsbanden in onze shop!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd