Wat is een weerstandsband?

Wat is een weerstandsband?

Wat is een weerstandsband? Resistance band is de Engelse benaming voor een weerstandsband. Het is een hulpmiddel dat je kunt gebruiken tijdens het trainen wanneer je je spieren of gewrichten niet te veel wilt belasten. Het is een erg handig product, omdat het niet alleen qua formaat zeer compact is, maar daarnaast is het ook bewezen effectief! De banden kun je bij verschillende oefeningen zoals bijvoorbeeld Pilates of krachttraining gebruiken.

Weerstandbanden; verschillende sterkte

Een weerstandsband is vaak gemaakt van rubber en daarom ook erg sterk. Het materiaal moet natuurlijk ook gewoon erg sterk zijn, want de band wordt tijdens oefeningen vaak tot het maximale uitgerekt. En tijdens zo een oefening wil je natuurlijk niet dat zo een band opeens uitscheurt. Door een band tijdens de trainingen te gebruiken maak je de training op een verantwoorde wijze zwaarder terwijl je bepaalde spieren effectiever traint.

Opbouwen met weerstandsbanden

Je kunt een weerstandsband eenvoudig gebruiken. Bij het trainen van je armen is het bijvoorbeeld zo dat wanneer jij je arm hoger hebt je ook meer weerstand ervaart. Dit soort weerstand noemen ze progressieve weerstand. Uit onderzoek is gebleken dat progressieve weerstand het makkelijker maakt om spieren op te bouwen, waardoor je dus tegelijkertijd ook meer vet verbrand!

Welke weerstandsband matchen bij welke oefening?

Weerstandsbanden zijn er in allerlei kleuren, breedtes en materialen. Vanwege het grote aanbod kun je er dus bijna zeker van zijn dat er een geschikte uitvoering voor jou tussen zit. Door niet alleen naar de kwaliteit te kijken, maar ook naar de codering van kleuren kun je meteen zien welke band de meeste weerstand biedt, dus hoe zwaar deze is. Dit is handig om blessures te voorkomen, want je wilt natuurlijk niet een te zware band gebruiken.

Weerstandsbanden als gym vervanger?

De resistance band is in een zeer korte tijd enorm populair geworden. Dit komt mede door de bewezen effectiviteit op de spieren. Eigenlijk heeft zo een band alleen maar voordelen, dus waarom zou je er niet een aanschaffen en het uitproberen? De band is compact qua formaat, dus je kunt hem overal mee naartoe nemen én het is makkelijk in gebruik. Verder zijn de banden niet duur en dus makkelijk vervangbaar. Wil jij dus extra werken aan je spieren en balans? Dan kun je dit met een weerstandsband op verantwoorde wijze proberen!

Jouw work-out start met sterke weerstandsbanden

Bestel nu jouw weerstandsbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De weerstandsbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete weerstandsbanden set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze weerstandsbanden te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle weerstandsbanden in onze shop!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd