Wat zijn de beste weerstandsbanden? Hier een top 3!

Wat zijn de beste weerstandsbanden? Hier een top 3!

Nu we veel verschillende weerstandsbanden hebben getest kunnen we dieper ingaan op welke de beste zijn. Misschien heb je op het internet al gezien dat deze banden in vele kleuren, maten en soorten worden aangeboden. We begrijpen dan ook de verwarring die er ontstaat bij mensen, want welke zijn nu de beste? Welke kleur heb je nodig? Heb je liever de banden met handvaten of zonder? Laten we beginnen met dat de beste banden niet alleen stevig zijn, maar ze moeten simpelweg ook passen bij je work-out. We kunnen de banden in 2 groepen indelen:

  • De eerste groep is mét handgrepen en de tweede groep is zonder handgrepen. De sets met handgrepen zijn bijvoorbeeld een zeer goed alternatief voor het trainen met dumbels. Doordat de banden handgrepen hebben lijkt het sterk op trainen met kabels in de sportschool. Verder kun je met deze banden ook extra weerstand toevoegen door simpelweg extra kabels aan de handgrepen toe te voegen. Deze groep wordt dan ook vaak gebruikt voor het opbouwen van spierkracht en massa. Dit komt doordat de handvatten een goede grip geven waardoor je verschillende oefeningen kunt doen.
  • Dan heb je natuurlijk nog de tweede groep. De elastische banden zonder handgrepen; ook wel loop bands genoemd. Deze zijn erg geschikt voor het verzwaren van diverse oefeningen zoals bijvoorbeeld push-ups. Met deze banden is het dan ook zeer gemakkelijk om àl je spiergroepen te trainen. Het ligt er natuurlijk wél aan welke spiergroepen je wilt trainen, want dan is er nog variatie in de lengte en weerstandsniveau van deze banden. De verschillende niveaus worden dan ook aangegeven met verschillende kleuren. De ene kleur is namelijk sterker dan de ander!

Hopelijk is het nu een stuk duidelijker voor je en zo niet.. geen nood! In deze blog hebben wij de 3 beste soorten voor je geselecteerd en beschreven zodat jij de perfecte banden kunt vinden die geschikt zijn voor jouw work-out!

Jouw work-out start met sterke weerstandsbanden

Bestel nu jouw weerstandsbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De weerstandsbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete weerstandsbanden set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze weerstandsbanden te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle weerstandsbanden in onze shop!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd