Trainen met weerstandsbanden; de voordelen

Trainen met weerstandsbanden; de voordelen

Hieronder hebben wij een lijstje voor je samengesteld met de voordelen van het trainen met een weerstandsband.

 1. Bespaar op je vaste lasten
  Weerstandsbanden zijn een goedkope aanvulling op je trainingen thuis. De banden kun je los kopen, maar ook in sets. Vaak kom je met de sets goedkoper uit. De exacte prijzen hangen natuurlijk af van de merken en soorten weerstandsbanden.
 2. Variatie & fitnessniveaus
  Weerstandsbanden zijn er in verschillende weerstandsniveaus. Dit is vaak licht, gemiddeld en zwaar. Je kunt dus de juiste band kiezen voor de gewenste weerstand. Ook is het handige van de banden dat je ze tegelijk kunt gebruiken wanneer je meer weerstand wilt tijdens je training. Verder zijn de banden niet alleen goed om je spieren en bepaalde spiergroepen te trainen, maar je kunt ze ook gebruiken voor een warming-up! Je kunt ook enorm goed afwisselen met trainingen en bewegingen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld je eigen lichaamsgewicht gebruiken óf je kunt het combineren met fitnessapparatuur. Hierdoor is het mogelijk om hoe dan ook je hele lichaam te trainen.
 3. Geen opslagruimte nodig
  Thuis heb je misschien helemaal geen plek voor grote fitnessapparatuur of die grote ijzeren dumbbels. Het handige van de weerstandsbanden is dat je ze weer gemakkelijk kunt opbergen in de kast of zelfs een la!
 4. Train thuis én buiten
  Omdat de banden weinig plek in beslag nemen kun je ze letterlijk overal gebruiken! Ga je op vakantie? Dan passen ze ook gemakkelijk in je koffer.
 5. Veilig een effectief trainen
  De kans op blessures met de banden is enorm klein. Je kunt bijvoorbeeld geen zware gewichten op je voeten laten vallen. Daarom zijn de banden zo ideaal om te gebruiken wanneer je alleen traint. Je hebt hiervoor helemaal geen begeleiding of hulp nodig. Ben je geblesseerd? Dan moet je goed uitzoeken hoe je die spieren moet trainen en dan kun je zelf met een lichte band aan de slag.

Krachttraining met weerstandsbanden

De weerstandbanden werken ook voor krachttraining, maar dan moet je wel zoals bij al het andere maximale inspanning leveren. Je moet ook consequent zijn als het gaat om herhalingen van oefeningen. Het handige van de banden is dat ze ook goed zijn voor het trainen van je uithoudingsvermogen. Dit komt omdat ze een lage intensiteit hebben. Wel is het zo dat gewichten je op langere termijn wel naar een hoger niveau van kracht brengen.

Spiermassa kweken met weerstandsbanden

Een veel gestelde vraag is of weerstandsbanden gebruikt kunnen worden om spiermassa op te bouwen? He antwoord hierop is: Jazeker! Dit is zelfs een van de belangrijkste voordelen van de weerstandsband. Wel kun je om je spieren nog zwaarder te belasten de banden combineren met gewichten.

Afvallen met weerstandsbanden

Het is natuurlijk zo dat elke fysieke activiteit je hebt op spieren op te bouwen of om calorieën te verbranden. En dit zorgt er natuurlijk tegelijkertijd voor dat je afvalt. Als je goed eet en de trainingen met de weerstandsbanden combineert met cardio zul je merken dat je ook zult afvallen!

Oefeningen met weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn vooral handig als het gaat om kracht of spiertrainingen. Verder kun je ze ook gebruiken bij diverse fitnessroutines. Met de banden kun je oefeningen doen voor elke spiergroep waardoor je jezelf kunt uitdagen. Ook kun je er je flexibiliteit en uithoudingsvermogen mee vergoten. Voorbeelden van oefeningen zijn squats, glute bridges en lunges.

Weerstandsbanden of gewichten?

Ja, de weerstandsbanden zijn een geweldig hulpmiddel, maar dit betekent niet dat je dumbbells of fitnesapparaten nu moet vergeten! Het is juist zo dat de banden een goede aanvulling zijn op je trainingen. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je wilt bereiken met de oefeningen. Met de weerstandsbanden is het zo dat je veel spiermassa kunt opbouwen, maar ben jij een ervaren sporter, dan is het verstandig om de banden te combineren met losse gewichten. Dit zorgt dan voor betere resultaten.

Jouw work-out start met sterke weerstandsbanden

Bestel nu jouw weerstandsbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De weerstandsbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete weerstandsbanden set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze weerstandsbanden te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle weerstandsbanden in onze shop!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd