Trainen met fitness elastieken? Zo doe je dat!

Trainen met fitness elastieken? Zo doe je dat!

Misschien heb je al mensen met fitness elastieken in het echt gezien en ben je nu niet meer zo onder de indruk. Vooral als je bijvoorbeeld gewend bent aan het trainen met dumbbells! Dan zien de fitness elastieken er zeker niet indrukwekkend uit! Maar laat je niet misleiden door het formaat, want schijn bedriegt! Als je de juiste oefeningen uitvoert met de weerstandsbanden zorg je ervoor dat je je spieren op een goede manier prikkelt wat zeker zal zorgen voor de nodige spierpijn! Er zijn zoveel voordelen met het trainen met deze banden. Lees gauw verder!  

Constante weerstand met fitnessbanden

Tijdens oefeningen met een fitnessband staan je spieren onder constante spanning. Wanneer je traint met dumbbells is de spanning niet constant. Dit komt omdat een dumbbell natuurlijk afhankelijk is van zwaartekracht. Als je bijvoorbeeld een bicep curl doet met een dumbbell dan zie je dat wanneer de dumbbell de schouder bereikt ook de spanning verdwijnt. Als je deze oefening uitvoert met een weerstandsband dan is de spanning constant, omdat de weerstand vanuit de band en niet vanuit het gewicht van bijvoorbeeld een dumbbell. 

Mogelijkheden met een fitnessband

Er zijn zoveel trainingsmogelijkheden met fitnessbanden. Dit komt doordat je de banden eindeloos kunt gebruiken met verschillende bewegingsmogelijkheden. Ook is het zo dat de banden niet werken met zwaartekracht en het dus eigenlijk totaal niet uitmaakt hóe je de bang gebruikt, want er is gewoonweg altijd sprake van weerstand door de elasticiteit van de band. Dit kan je oefeningen ook leuker maken, omdat je dan ook creatiever kunt zijn met je traingen. Voor de weerstand maakt het namelijk niet uit of je een oefening liggend of staand uitvoert! 

Progressieve weerstand

Hoe meer je in beweging bent met een fitness elastiek, hoe meer weerstand je ervaart. Dit noemen ze progressieve weerstand. Als je bijvoorbeeld een bicep curl oefening doet met een elastiek dan bouw je de weerstand op tijdens het verder buigen van je arm. Dit komt natuurlijk door de elasticiteit. Hoe meer je het elastiek uitrekt, hoe meer weerstand het biedt. Dit is supergoed voor je spieren, omdat het lijkt op de krachtcurve van je spier. Dit doet een dumbbell helaas niet! De meeste spieren groeien bij het trainen en worden daardoor ook sterker, dus na verloop van tijd kunnen je spieren ook veel meer aan! 

Cheaten is niet mogelijk

Helaas is het zo dat je met dumbbells soms een beetje vals kunt spelen. Je weet vast wel waar wij het over hebben, want wie heeft nou nog nooit stiekem een dumbbell sneller omhoog gegooid? Dit is natuurlijk niet de bedoeling wanneer jij je spieren wilt trainen en wilt groeien, want door vals te spelen bereik je niks! De spiervezels die moeten groeien worden dan niet geactiveerd. Wanneer je traint met een weerstandsband is valsspelen niet mogelijk! Door de elasticiteit móeten je spieren al het werk doen en de enige manier om een oefening correct af te sluiten is door met je spieren te werken! 

Fitness elastiek oefeningen

Misschien wil jij een aantal banden bestellen om deze uit te proberen. Daarom hebben wij hieronder drie oefeningen voor jou op een rijtje gezet! 

  1. Squaten
    Ga op de band staan en trek het elastiek omhoog. Doe je hoofd door de opening en zorg ervoor dat het elastiek om je nek zit. Nu kun je met beide handen het elastiek uit elkaar duwen en squat bewegingen maken!
  2. Overhead press
    Ga op de band staan, maar doe hem deze keer niet om je nek! Duw het elastiek met beide handen zo ver mogelijk naar boven en ga tijdens de oefening steeds terug naar je beginpositie. 
  3. Push-pull jack
    Breng het elastiek achterlangs je schouders en hou het met beide handen vast. Spring op en neer terwijl je je voeten uit en naar elkaar toe beweegt. Bij elke landing moet je je handen recht vooruit duwen zodat er spanning op de band komt te staan. 

Bekijk de top 10 fitness elastiek oefeningen hier!

Jouw work-out start met sterke fitness elastieken

Bestel nu jouw fitnessbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De fitnessbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete fitness elastieken set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze fitness elastieken te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle fitness elastieken in onze shop!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd