Lockdown voorbij maar toch liever buiten trainen?

Lockdown voorbij maar toch liever buiten trainen?

Door COVID19 zijn de sportscholen helaas een lange tijd gesloten geweest. Dit is dan ook een belangrijke reden geweest voor de groei van het aantal mensen dat thuis of buiten traint. Thuis of buiten trainen is leuk, maar helaas zijn mensen vaak niet in het bezit van fitnessapparatuur of dumbbells. Ook kun je deze niet zomaar aanschaffen, want ze zijn erg duur! De perfecte oplossing voor dit probleem zijn dan ook de weerstandsbanden! 

Weerstandbanden thuis gebruiken

Laat je niet misleiden door het formaat! Veel mensen vinden de elastieken er niet zo indrukwekkend uitzien waardoor zij zich dus afvragen of het wel nut heeft om thuis met de banden te trainen. Uit onderzoek is gebleken dat het zeker wel nut heeft om te trainen met deze banden! Een weerstandsband is dus niet alleen een goed alternatief voor gewichten, maar door de lage prijs ligt de drempel voor aanschaf ook wat lager. Voor de mensen die er niet zo in geloven raden wij aan om het simpelweg gewoon een keer uit te proberen! Zo kun je het effect van de banden op jouw spieren zelf voelen! 

Waar moet je op letten?

Het allereerste en belangrijkste wat je moet doen is het uitzoeken wat je met de elastieken wilt bereiken. Wat is je doel? Wil je het gebruiken voor je warming-ups? Of wil je echt je spieren prikkelen en groeien? Wanneer je dit weet kun je op zoek gaan naar de juiste weerstand. Weet je het toch niet zeker qua weerstand? Dan is het beter om eerst voor een lichtere band te gaan, want deze kun je natuurlijk gewoon extra uitrekken waardoor je meer weerstand kunt creëren tijdens je oefeningen. Als je een te sterke band aanschaft kun je deze helaas niet lichter maken en loop je straks onnodig blessures op! 

Voordelen

Met een elastiek kun je je spieren extra prikkelen en het maximale uit een spiergroep halen. Dit komt zeer goed van pas wanneer jij bijvoorbeeld je bovenbenen traint. Het eerdergenoemde ‘’maximale uit een spiergroep halen’’ wordt eigenlijk een isolatieoefening genomen.  En laat dit nou precies hetgeen zijn waar deze banden uitermate geschikt voor zijn! Je belast ook je spieren minder dan wanneer je traint met dumbbells. Hierdoor herstellen je spieren zich sneller waardoor je dus vaker kunt trainen.  Verder is het natuurlijk ook zo dat je thuis vaak geen ruimte hebt voor dumbbells of voor andere fitnesapparaten. En zo een elastiek berg je makkelijk op in een keukenla! 

Nadelen

Ben je een ervaren powerlifter? Dan is het natuurlijk zo dat je het gewicht van een dumbbell juist fijn vindt! Ook ziet het er natuurlijk gewoon veel stoerder uit dan zo een elastiek! Ook is je vooruitgang bij het trainen met dumbbells makkelijker bij te houden. Zo komen professionele lifters bij het trainen met elastieken dan ook niet aan hun trainingsprikkels. Een zware sumo squat kun je eigenlijk ook gewoon niet vervangen door een weerstandsband. Omdat de banden ook zorgen voor minder spierschade betekent het ook dat de spieren minder snel groeien. Voor echte spiergroei is het daarom beter om te trainen met dumbbells. Gebruik de elastieken dan eerder voor een warming-up of cooling-down!

Prijs/kwaliteit

Uit ervaring is gebleken dat de banden allemaal vaak van dezelfde kwaliteit zijn. Het is een natuurlijk proces dat na verloop van tijd de banden zullen slijten waardoor ze uit kunnen scheuren. Hier moet je als gebruiker goed op letten, want je wilt natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren. Ook is het zo dat de weerstandsbanden met handvatten iets duurder zijn. 

Conclusie 

Dit kleine hulpmiddel is zo laag in prijs en qua formaat zo compact dat er eigenlijk geen reden is om deze niet aan te schaffen! Schaf ze daarom aan zodat je thuis af en toe lekker kunt trainen! 

Jouw work-out start met sterke fitness elastieken

Bestel nu jouw fitnessbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De fitnessbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete fitness elastieken set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze fitness elastieken te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle fitness elastieken in onze shop!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd