Hoe werken fitness elastieken?

Hoe werken fitness elastieken?

De reden dat fitness elastieken of fitnessbanden zo enorm populair zijn geworden is, omdat je er gewoonweg zoveel mogelijkheden mee hebt! Je kunt met deze banden overal trainen en nog steeds specifieke spieren van je lichaam trainen! Dit betekent dat het dus helemaal niet uitmaakt of je dan op de sportschool, thuis of op vakantie traint! De fitness elastieken kun je namelijk dankzij het compacte formaat overal mee naartoe nemen. Hoe handig is dat!? Verder zijn ze ook nog eens erg goedkoop vergeleken met ander fitnessapparatuur! 

Wat is een fitness elastiek?

Als je een fitness elastiek zo op het eerste gezicht zien dan ziet het er erg simpel uit. Het is ook een simpel product, maar je moet je zeker niet laten misleiden door het formaat! Het is gemaakt van stevig materiaal, zoals rubber of latex. Hoe harder je aan het elastiek trekt, hoe meer spanning er op de band komt te staan. Dit is dus de reden dat het erg stevig moet zijn, want je wilt natuurlijk niet dat de band zomaar knapt of scheurt! Door de spanning op de band kun je oefeningen dus extra zwaar maken. Voordat je een fitness elastiek aanschaft is het goed om eerst te kijken naar jouw niveau en wat je doel is. Zo kun je de perfecte band uitkiezen die past bij jouw weerstand. Verder moet je ook goed op de prijs/kwaliteit letten. De goedkopere banden zijn vaak niet gemaakt van rubber, maar van ander goedkoop vulmateriaal waardoor de sneller uitscheuren. Zo ben je op den duur toch duurder uit, omdat je elke keer nieuwe banden moet kopen. 

Hoe werken fitness elastieken?

Zoals we je eerder hebben uitgelegd kun je met de fitness elastiek oefeningen zwaarder maken, maar we hebben je nog niet verteld dat je met de banden oefeningen ook lichter kunt maken! Als je bijvoorbeeld een chin-up oefening doet kun je de band als ondersteuning gebruiken en maak je de oefening dus iets lichter. Vaak worden de banden bij revalidatie gebruikt om oefeningen lichter te maken. Men wil dan bijvoorbeeld minder weerstand op een spiergroep of een spiergroep juist langzaamaan sterker maken. Zo kan er opgebouwd worden met de weerstand. 

Waar gebruik je een fitness elastiek voor?

Je weet nu dat je de band gebruikt voor het zwaarder of juist lichter maken van oefeningen. Máár de band is ook perfect te gebruiken voor warming-ups of cooling-downs! Tijdens deze oefeningen kun je de spieren extra rekken waardoor je blessures kunt voorkomen!

Jouw work-out start met sterke fitness elastieken

Bestel nu jouw fitnessbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De fitnessbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete fitness elastieken set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze fitness elastieken te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle fitness elastieken in onze shop!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd