De 20 beste weerstandsband oefeningen

De 20 beste weerstandsband oefeningen

Weerstandsbanden, wat kun je er allemaal mee? Je kunt weerstandsbanden voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan; hulp bij het afvallen, voor het herstel van een blessure of voor het opbouwen van spiermassa. Bekijk hieronder de 20 beste weerstandsband oefeningen om spiermassa op te bouwen!

 

 

Weerstandsband oefeningen; de voordelen

Ja, weerstandsbanden zien er een beetje saai uit. Vooral naast die grote indrukwekkende dumbbells of halters! Maar schijnt bedriegt! Deze banden kunnen jouw spieren prikkelen met de juiste oefeningen en ze zorgen zeker voor spierpijn! Trainingen met weerstandsbanden brengen zelfs bepaalde voordelen met zich mee die je anders niet hebt!

Constante spanning met weerstandsbanden

Wanneer je weerstandsbanden gebruikt staan je spieren onder constante spanning. Wanneer je bijvoorbeeld een oefening uitvoert met een dumbbel is de spanning niet constant en kan deze spanning tijdens de oefening soms zelfs verdwijnen. Dit komt omdat een dumbbell afhankelijk is van zwaartekracht. Als je dan een oefening doet, zoals de bicep curl, dan zie je dat wanneer de dumbbell bij de schouder is dat de spanning bovenin verdwijnt. Dit is omdat de dumbbel dan niet meer tegen de zwaartekracht omhoog wordt getild. Als je een bicep curl doet met een weerstandsband dan is die spanning er de hele tijd, omdat de weerstand vanuit de band komt en niet van het gewicht van bijvoorbeeld een dumbbell of dergelijke.

Bewegingsmogelijkheden met weerstandsbanden

Met weerstandsbanden heb je eindeloos bewegingsmogelijkheden. Dit komt om wat we eerder hebben uitgelegd doordat de banden niet afhankelijk zijn van zwaartekracht. Het maakt dus niet uit hoe je de band gebruikt er is áltijd sprake van weerstand door de elasticiteit. Hierdoor je ook creatief zijn met je oefeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zijwaartse bewegingen. En voor de weerstand maakt het zelfs niet uit of je deze liggend of staand doet!

Progressieve weerstand

Progressieve weerstand betekent dat hoe meer je in beweging bent met de band, hoe meer weerstand je ervaart. Dan komt hier nogmaals het voorbeeld van de bicep curl. Als je deze oefening uitvoert met een weerstandsband dan bouw je de weerstand op naarmate je je arm verder buigt. Dit komt natuurlijk door het elastiek. Hoe meer je band dan uitrekt, hoe meer het weerstand biedt. Dit een goed uitkomst voor je spieren, want het bootst de krachtcurve van je spier na en dat doet een dumbbel niet. De krachtcurve is de manier waarop de kracht van een spier of zelfs spiergroep veranderd gedurende een oefening. De meeste spieren groeien en worden dus ook sterker naarmate de beweging verder gaat waardoor de dan dus ook meer aankunnen!

Cheaten met weerstandsbanden? Vergeet het maar!

Vaak is het zo dat je met dumbbells kunt cheaten. Wie heeft dat niet gedaan? Stiekem wat sneller gooien om te compenseren? Dit is natuurlijk zeker niet de bedoeling tijdens een oefening, want je bereikt hier natuurlijk niks mee! De spiervezels worden op die manier namelijk niet maximaal geactiveerd. Het voordeel van het trainen met een weerstandsband is dus dat cheaten niet mogelijk is. Door de elasticiteit van de band doen je spiervezels al het werk en de enige manier om een oefening te voltooien is door met je spieren te werken!

  Jouw work-out start met sterke weerstandsbanden

  Bestel nu jouw weerstandsbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De weerstandsbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete weerstandsbanden set bestellen.

  Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze weerstandsbanden te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

  Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle weerstandsbanden in onze shop!


  Laat een reactie achter

  Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd